Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.01.2018 16:33 - НОВОГОДИШНО ПОСЛАНИЕ ОТ ВРЕМЕТО ЗА СЪБУЖДАНЕ
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 811 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  НОВОГОДИШНО ПОСЛАНИЕ ОТ ВРЕМЕТО ЗА СЪБУЖДАНЕ 2 януари 2018 г. image
    http://www.wakingtimes.com/2018/01/02/new-years-message-waking-times/

Дилън Чарлс , Редактор 
Времена за събуждане

Пожелавайки на всички там щастлива, здравословна и щастлива нова година за 2018 година. Започвам годината с огромна благодарност за дара на живота и за възможността да играя малка роля в глобалното ни пробуждане. Благодаря ви искрено, че сте настроили времето за събуждане. Вашите читатели и подкрепа означават света за мен.

Отне ми няколко дни в края / началото на годината, за да се съсредоточа върху присъствието си в семейството си. Също така чувствам, че би било от полза за всички нас, ако новият цикъл направи пауза от време на време. Няма съмнение, че 2017 беше година на грандиозни и сензационни новини. Една голяма голяма бомба след друга, с нулево време за обработка или намиране на смисъл в някоя от тях. Така стоят нещата.

 

Вглеждайки се в собствения си живот и говорейки с приятели по целия свят, обаче, 2017 беше изключителна година, макар и не без лични предизвикателства. Дори и тези, които знам, чийто живот е бил настроен нагоре в два урагана и големи горски пожари, изглежда са изчезнали с уникална оценка за приключението на всичко това. Има нещо за това, че сте малко на ръба. Тя има тенденция да разкрива истинските ви цветове. Особено за себе си. Налице е огромно нарастване в това и в смисъл на цел в общността, която съпътства голяма беда или скръб. Колко странно е, че страданието е толкова важно, за да разберем кои сме ние.

Личният растеж изглежда се случва във вълни, всеки по-голям от последния, но между нас сме склонни да се движим чрез изтегляния, отстъпления и регресии. По този начин се справяме с тези движения надолу, които определят кои сме ние. Ако можем да оценим стойността им като препятствия, които трябва да бъдат преодолени, тогава личният ни растеж избухва при следващата нарастваща вълна.

Един пасаж от  I Ching  говори за това. Коан 52 - Кен, "Поддържане все още - пречка".  Хексаграмният символ за този Коан е планина над планината, представляваща непреодолима пречка, която изисква тишина. което е добродетелта на планината. При растежа на тишината се генерира и поддържа без напрежение.

Преобладаващото послание, което получавам тук, е, че понякога и миналото, и бъдещето се застъпват, за да обгърнат ума и да объркат преценката и разпознаването. Ето защо правилният път напред е трудно да се разпознае и види ясно и само когато умът угасне в тишина, истинската същност на препятствието ще се разкрие сериозно.image

От Книгата на Промените и Непроменената Истина, преведена и редактирана от Учителя Хуа Чинг Ни:

По-низшият ум е източникът 
на всички беди и болести. 
За да лекувате заболяването си, първо се отнасяйте към ума си. 
Тъй като нечистият ум става активен, 
възникват всички негативни пречки. 
Тъй като умът става спокоен, 
сенките и трудностите изчезват. 
Хармоничният ум не поражда болести. 
Гордостта и самонаблюдаването на дисбаланса на породата. 
Да разбереш причината е да знаеш лечението.

 

Не мислете за Тао, колкото за теоретична фината истина. 
Подобряването на живота ви зависи от честното самоусъвършенстване. 
Да се ​​разбере, че пречките са примеси. 
Разтопете се чрез вашите умствени концепции към вечната реалност. 
Обединявайте се с последната истина. 
Отнасяйте ума и тялото си с ума и тялото си. 
Проследявайте разликите в техния произход. 
Чрез истинското култивиране, 
дисциплина, доказателство и печалба, 
станете син или дъщеря 
на най-висшето небесно семейство.

 

Върнете се в новогодишното нещо. Усещам, че информацията през 2018 г. е по-критична от всякога за пробуждането и еволюцията, но може да служи и като капан. Осъзнаването е от съществено значение за разбирането на това, което ни държи назад и това, което ни освобождава, а осъзнаването често се лекува сам по себе си, ако в даден момент осъзнаването стане катализатор на промяната.

Начинът, по който приемаме и консумираме информация, се променя бързо обаче, а ние току-що сме влезли в ерата на масовата цензурирана цифрова информация. И с толкова много актьори, които сега се намират в новината и информационната сцена, можем да изберем кой разказ искаме да следваме, независимо дали това е констриктивен разказ или експанзивен. Страх срещу любов. Или може би това е само разсейване. И ако е така, от какво?

Размишлявайки върху това по време на празниците, убеден съм, че в море от възможни идеи и перспективи, които не са от полза, фокусирайки се върху личния растеж и личното пробуждане, е наложително. Пробуждането се случва на две равнища: да видим глобалния социо-политически ред за това, което е и да се свържем с нашия огромен човешки духовен потенциал. Когато външният свят и вътрешният свят са свързани, растежът възниква.

В момента се сблъскваме с много препятствия, но никога в човешкия опит никога не сме били толкова добре подготвени да се справим с тях. Пътят напред е трудно да се види, обаче, и както съветва I Ching, първо трябва да проследим разликите си до техния истински произход, което е състоянието на себе си.

Честита нова година и всичко най-добро.

 

за автора

Дилън Чарлз  е редактор на Waking Times и съ-домакин на  редизайн реалността, посветени на идеи за лична трансформация, обществено пробуждане и подновяване на планетата. Неговото лично пътуване е дълбоко вдъхновено от шаманските растителни лекарства и изкуствата на Кунг Фу, Чи Гонг и Йога. След седем години живот в Коста Рика, сега живее в планините на Blue Ridge, където практикува бразилския Jiu Jitsu и се радва на прекарване на времето си със семейството си. Той е написал стотици статии, достигащи и вдъхновяващи милиони хора по света.а  wakingtimes@gmail.com .

Тази статия ( "Новогодишно послание от Waking Times" )  първоначално е създадена и публикувана от  Waking Times  и е публикувана тук под  лиценз Creative Commons с автор на  Dylan Charles  и  WakingTimes.com . Тя може да бъде преразпределена свободно с подходящо приписване, авторско био и това изявление за авторското право.




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39744340
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031