Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.05.2010 10:49 - Термопомпи Altherma
Автор: klimatizacia Категория: Бизнес   
Прочетен: 1352 Коментари: 0 Гласове:
0



Термопомпа Altherma

Термопомпата Altherma с предаване от въздух към вода е съвременният отговор на днешните и бъдещите проблеми,свързани със актуалните проблеми на стандартните системи за отопление, а именно - нарастване на първичните разходи за енергия и неприемливо високото въздействие върху околната среда.

  

Икономически изгодна алтернатива на органичните горива

Altherma е сравнима алтернатива на бойлерите със стандартни органични горива и оптимизира чистотата,надеждността и малките нужди от поддържане на термопомпите.

Ниски сметки за енергия и ниски емисии на въглероден диоксит.

Стандартните горива стават все по-оскъдни и по-скъпи.Затова все по-атрактивни стават системи за отопление с възобновяеми източници на енергия от типа термопомпа с предаване от въздух към вода, която използва свободната топлина на външния въздух и е най-малко три пъти по-ефективна от бойлера със стандартно органично гориво.Така имаме нисък разход на първична енергия и няма никакви директни емисии на въглероден диоксид.

Лесен монтаж

Компактното външно тяло може да бъде се разполага на всяко удобно място и не изисква пробиване или изкопни работи за събиране на топлината. Вътрешният хидробокс не изисква специално помещение или инфраструктура като комини, резервоари за гориво или газови връзки и др.Системата Altherma може да се свърже към ниско температурни радиатори, конвектори ,подово отопление , в нови и обновени сгради.

Тоталното решение за осигуряване на комфорт през всички сезони

Системата Altherma е предназначена за подаване на санитарна гореща вода целогодишно а може да бъде избрана и опция с охлаждане за горещите летни месеци. Mодерната инверторна технология на Daikin позволява точно и стабилно поддържане на температурата при възможно най-ниския разход на енергия.

Термопомпата Altherma представлява комбинация от високопроизводителна инверторна технология и гъвкаво управление на температурата.Оборотите на компресора,а от там и топлопроизводителността на системата се регулират от фактически необходимото топлопотребление.Средния коефициент на енергийна ефективност СОР при оптимално натоварване и функционален режим е около 4.Системата може да работи в два режима-отопление и охлаждане и само отопление.Системата се състои от три структурни елемента.Външен блок с инверторно управление -работи в температурен диапазон на околната среда от -20С до + 25С/при нагряване на питейна вода до +43С/ и обезпечава максимална температура на подаваната вода +55С.Външния блок се свързва с вътрешното тяло/хидромодул/с магистрала за хладилния агент.Освен двата контура-на хладилния агент и водата за отоплителната система,в системата се включва разширителен съд,арматура,допълнителен електронагревател и система за управление.Като опция се предлагат бойлери за питейна вода от висококачествена стомана с вместимост 150,200,300л,оборудвани с тръбен топлообменник и резервен елнагревател,разположени в горната част на бойлера и използвани също за седмична термодезинфекция

 image

 1А /ВЪНШНО ТЯЛО: Daikin Altherma използва природен източник на енергия .Външното тяло извлича топлина от околния въздух,и повишава температутата на хладилния агент до ниво ,достатъчно за осигоряване на топлина . 1В/ ВЪТРЕШНО ТЯЛО -Сърцето на системата Вътрешното тяло нагрява водата ,която цирколира през низкотемпературни радиатори,подово отопление,конвертори,като същевременно осигорява ,и гореща вода за битови нужди.Ако изберете вариант и за охлаждане ,вътрешното тяло  може също така да понижава температурата на водата , и същевременно да затопля водата за битови нужди . 2/БИТОВ БОЙЛЕР Системата Daikin Altherma управлява също така интелигентно и работата на битовия бойлер.Водата в  бойлера се затопля предимно с топлинна енергия от външния въздух чрез топлообменник свързан с термопомпата .Предвиден е и допълнителен електрически нагревател, който може да осигорява допълнителна топлина за душа ,ваната или мивката .Водата автоматично се нагрява до 70 градуса ,през определен интервалот време ,за да се предотврати развитие на бактерии.Daikin Altherma осигорява приятно топла и абсолютно безопасна вода .В зависимост от дневния разход на гореща вода системата Алтхерма се доставя с водонагреватели с различен обем . ЗА КЪЩИ И АПАРТАМЕНТИ  до 200 кв.м    COP 4.18 Номинална мощност -отопление. 16 kw .консумирана мощност 3.83kw                                      охлаждане 13kw  .консумирана мощност 5.95 kw Ниво на шум 52 dBA Работен диапазон  отопление    -20 /35                                   охлаждане    10/46 Ел. захранване      1~/220-240/50Hz



Гласувай:
0



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: klimatizacia
Категория: Бизнес
Прочетен: 182637
Постинги: 18
Коментари: 75
Гласове: 1
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031